Facebook

facebooklogo

Contact

John Romein
Terwoldseweg 2-b
7391 TC Twello
tel: 06-50290319
info@frederikshof.nl

Verslagen vluchten Theo Oortwijn

Theo Oortwijn, voormalig duivenliefhebber uit Apeldoorn, komt vrijwel wekelijks bij mij de duiven opwachten. Vanwege zijn gezondheid mag Theo zelf geen duiven meer houden maar op deze manier blijft hij op de hoogte en betrokken. Theo zal proberen om wekelijks een verslagje van de vluchten te maken met wat achtergrondinformatie.

Door op de gele ringnummers te klikken kunt u de afstamming van de betreffende duif raadplegen!!


 

M23 Laon 10-06-2018

Verslag van de wedvlucht Laon (339 km )op zondag 10 Juni 2018

Deze vlucht werd op zaterdag als gevolg van de slechte weersomstandigheden op de lossingsplaats en op de vlieglijn uitgesteld naar de zondag. Ook op zondag was het weer niet zodanig dat er een lossing kon worden verwacht. Er was veel lage bewolking en plaatselijk nevel aanwezig. Om 11.00 uur berichtte de lossingscommissie via de site van Afdeling 8 Gelders-Overijsselse Unie dat het weer inmiddels was verbeterd en de duiven om 11.30 uur gelost zouden worden.

Het zou voor de duiven een zware vlucht worden met een Noordenwind kracht 3 en hoge temperaturen. Voor deze vlucht waren 20 duiven goed genoeg bevonden om de terugreis aan te kunnen. In de vereniging waren door de liefhebbers 212 duiven bijeengebracht. Duidelijk minder als in de voorgaande weken. De liefhebbers gaan nu duidelijk duiven sparen na de zware vluchten die reeds plaatsgevonden hebben.

De eerste duiven werden rond 16.30 uur op de hokken terug verwacht. Het was 16.29 uur dat de eerste duif zich meldde en het was de NL-14-1660835 die als 19e getekende op de inkorflijst stond. Na ruim 7 minuten kwam pas de 2e duif aangevlogen de NL-16-1247847 . Het was nog wachten op de getekende duiven, maar die lieten zich vooralsnog niet zien. Het was opvallend, dat vele goede duiven nog niet terug kwamen en de niet als eersten verwachte duiven voorop kwamen. Een vreemd verloop van deze vlucht dus.

Om 18.00 uur waren er 13 van de 20 duiven teruggekeerd op de hokken. Hierbij ontbraken nog steeds de 1e en 2e getekende duiven. Na afslaan van de klokken bleken de eerste 2 duiven in de vereniging ook de eerste 2 plaatsen te bezetten en hadden zich 10 van de 20 ingezette duiven op de uitslag weten te plaatsen.In de kring 6 waren dat  er 12. Alles overziende was dit een teleurstellend verlopen vlucht, ook voor meerdere liefhebbers zo bleek later.

Albert Hendriksen webdesign

Copyright John Romein