Facebook

facebooklogo

Contact

John Romein
Terwoldseweg 2-b
7391 TC Twello
tel: 06-50290319
info@frederikshof.nl

Welkom

Welkom op de website van John Romein.

Na het plotselinge overlijden van mijn moeder Hillie Romein stond onze hele wereld op zijn kop. Wat komt er dan veel op je af en wat moet je veel regelen in een relatief korte tijd. Op een gegeven moment komt ook de vraag wat er met "de duiven" moet gaan gebeuren. Om een lang verhaal kort te maken heb ik besloten om het Frederikshof-duiven-gebeuren voort te zetten op de voormalige kweekhokken van de Rode Vossen.
Hier wordt nu druk gewerkt om zowel de kweek-, vlieg- als jonge duiven een goed onderkomen te bieden. Daarmee is de kous nog niet af, ook zullen de vliegduiven vanaf de vertrouwde hokken achter het huis van Hillie overgewend moeten worden naar het 50 meter verderop gelegen hok. Hoe dit zal gaan is natuurlijk de vraag om nog maar niet stil te staan bij de vraag hoe de prestaties straks zullen zijn.

Inmiddels zijn de meeste werkzaamheden aan de hokken achter de rug, het wachten is nu nog op de mensen van de Nuts-bedrijven die water, gas en licht moeten aansluiten, dit zal medio maart plaatsvinden.

De vlieg- en kweekduiven zijn allemaal voor nageslacht aan het zorgen. Ook ben ik begonnen met het overwennen van de vliegduiven, en enkele reserve-duiven. Dit heeft me tot nu toe al wel een aantal duiven gekost aan de roofvogel. Zoals te verwachten viel bleven er telkens wat duiven een nachtje buiten slapen en dan loop je extra risico. Het is even niet anders, ik hoop een mooie ploeg jonge duiven te kweken zodat ik volgend jaar met jaarlingen kan spelen die op de huidige hokken geboren zijn.

Wanneer er (m)(w)eer nieuws is zal ik het hier plaatsen.

met vr. groet,
John Romein

Albert Hendriksen webdesign

Copyright John Romein