Facebook

facebooklogo

Contact

John Romein
Terwoldseweg 2-b
7391 TC Twello
tel: 06-50290319
info@frederikshof.nl

Verslagen vluchten Theo Oortwijn

Theo Oortwijn, voormalig duivenliefhebber uit Apeldoorn, komt vrijwel wekelijks bij mij de duiven opwachten. Vanwege zijn gezondheid mag Theo zelf geen duiven meer houden maar op deze manier blijft hij op de hoogte en betrokken. Theo zal proberen om wekelijks een verslagje van de vluchten te maken met wat achtergrondinformatie.

Door op de gele ringnummers te klikken kunt u de afstamming van de betreffende duif raadplegen!!


 

V21 Chimay 26-05-2018

Verslag van de wedvlucht Chimay op zaterdag 26 Mei 2018

Het was wederom prachtig zonnig weer op zaterdag, zoals al de hele week het geval was geweest. Zeer warm en een oostenwind. Zware vliegomstandigheden voor de duiven die vrijdagavond voor de 2e maal naar de losplaats Chimay waren gereden. Dit station gelegen in België kent een afstand van 274 km vanaf het hok in Terwolde.
Deze vlucht was de laatste in de catergorie Vitesse. De eerste plaats onaangewezen in de kring 6 van afd.8 moest vandaag worden verdedigd en daarvoor waren  20 duiven ingekorfd die voor de benodigde punten moesten zorgen.Het totaal aantal duiven dat in de kring waren ingekorfd bedroeg 1269. In de verenging, waar ook de 1e plaats zowel aan-als onaangewezen werden bezet, waren 247 duiven ingekorfd. Er zat vandaag dus best veel spanning op de afloop van deze vlucht.
Om 08.45 uur werd het sein tot lossen gegeven. Zoals eerder gemeld waren de omstandigheden voor de duiven vandaag zwaar en werden de duiven dan ook niet vóór 11.30 uur verwacht. Het was 12.42 uur toen de eerste duif  de NL-14-1654881 (broer Eline '270) zich meldde en ruim 4 minuten later de NL-11-1399951.
De eerste liefhebber die op de meldlijst verscheen, was Jan Ketelaar die om 12.50 uur zijn eerste duif klokte. Na afslaan in de vereniging bleek dat de eerste 2 duiven vandaag zowel de 1e als de 2e plaats bezetten. In totaal 13 van de 20 duiven hadden zich in de verenging op de uitslag weten te plaatsen en in de kring 6 in totaal 11 duiven.  Met deze resultaten mag men uiteraard tevreden zijn, temeer later ook nog gebleken is dat de 1e plaats onaangewezen in de kring niet meer in gevaar was gekomen en ook in de vereniging niet. In de vereniging werd zowel het onaangewezen, als het aangewezen kampioenschap op de Vitesse behaald.
Volgende week de 1e midfondvlucht vanuit het Franse Soissons . Hiervoor zullen de duiven weer optimaal worden voorbereid om ook in de categorie midfond goede resultaten te behalen.

Albert Hendriksen webdesign

Copyright John Romein